7 důvodů, proč hrát online hry

Pokud jsme k sobě opravdu upřímní, tak musíme si přiznat – všichni chceme být chytřejší. Na tom není nic špatného. Ostatně různé studie soustavně dokazují, že inteligence patří k nejžádanějším vlastnostem člověka. Ať už se snažíte přežít intenzivní rozvrh školy, či pracovní nápor, snažíte se zapůsobit na své přátele dokonalým porozuměním teorii strun, či jinou těžko uchopitelnou oblastí vědění a dovedností, tak existuje spousta způsobů, jak zvýšit vaši opravdovou a rozpoznatelnou inteligenci.

Většina lidí souhlasí s tím, že učení by mělo být hlavně zábavné. Je o sice překvapivé, ale poznatky jsou naprosto podpořené vědeckými důkazy, že počítačové hry nejen zvyšují sílu mysli, ale také upevňují vaše mentální schopnosti.

Sečteno a podtrženo, počítačové hry vás dělají inteligentní a lepší v životě.

7 důvodů, proč nás počítačové hry dělají inteligentnější:

1. Neúspěch je klíčem k úspěchu

Zeptejte se téměř každého, kdo někdy měl v čemkoli úspěch, pokud někdy selhal. Vždy získáte výrazné „Ano!“, Protože KAŽDÝ v něčem selhal. Klíčem k konečnému úspěchu téměř ve všem je opravdu selhání, hodně.

Většina lidí pravděpodobně vědí o Thomasovi Edisonovi a jeho velkolepé míře selhání (nebo jeho ÚSPĚŠNÉ vyloučení z 1000 možných řešení, pokud jste skleněná poloplná osoba), ale pravděpodobně jste nevěděli o některých z těchto epických selhání :

  • J.K. Veslování bylo odmítnuto 12 vydavateli
  • 1009 lidí řeklo ne plukovníku Sandersovi ne
  • Einstein nemluvil, dokud mu nebylo 4, a nečetl, dokud mu nebylo sedm
  • Van Gogh prodal za svůj život pouze jeden obraz
  • Jordán byl odříznut od svého středoškolského basketbalového týmu.

Prohra je důležitá

V mnoha videohrách začínáte s více než jedním „životem“. Ihned vám to řekne, že selhání je v pořádku. Hodně hry spočívá v nedosažení cíle. To podporuje vytrvalost a drsnost: schopnost držet se problému a vidět ho, aniž by se demoralizovala a vzdala se. To je opravdu důležitá životní dovednost.

2. Počítačové hry zvyšují dovednosti při řešení problémů

Existují důkazy, které naznačují, že RPG jsou skvělé pro trénink mozku. Hry, jako je neuvěřitelně populární Call of Duty, mohou vylepšit vaše kognitivní schopnosti ještě více než hry speciálně navržené tak, aby tak učinily designéři jako Luminosity!

Zvažte několik rad od Jane McGonigal (světově uznávaná designérka alternativních realitních her, PhD ve výkonnostních studiích): navrhuje, že pokud se chcete pobavit a stimulovat svou mysl, měla by to hrát asi 3krát týdně po dobu 20 minut pokaždé. .

Jde o to, že téměř všechny nejoblíbenější videohry mají nějaký požadavek na řešení problémů nebo kritické myšlení. To podporuje přizpůsobivost a kognitivní flexibilitu. To jsou opravdu důležité dovednosti, které mají při jakémkoli druhu řešení problémů.

3. Hraní udržuje vaši mysl aktivní

Je to nešťastné, ale nevyhnutelné: jak procházíme životem, podléháme fyzickému i duševnímu úpadku. Jít do posilovny nebo mít častý sex pomůže zabránit (nebo alespoň zpomalit) fyzickým ztrátám. Abychom zabránili mentálnímu úpadku, musíme udržovat aktivní mozek. Dělat křížovky, Sudoku, hrát mozkové hry nebo videohry (pokud nejsou zcela bezduché), to vše pomáhá omezit ztrátu.

Výzkumy naznačují, že u seniorů, kteří zůstávají mentálně aktivní, je přibližně 2,6krát menší pravděpodobnost vzniku Alzheimerovy choroby nebo demence. Řada studií navíc navrhla, že hraní videoher pomáhá zlepšit paměť (a náladu) a celkovou životnost. Je zřejmé, že zde je poselstvím, že letos předloží Xboxes svým prarodičům i prarodičům Xboxes.

4. Hráči mají lepší vizuální úkoly

Videohry prohlubují dovednosti vizuálního zpracování u častých uživatelů.

Vědci se do značné míry shodují na myšlence, že hráči mají v mnoha vizuálních úkolech lepší výkon než (nebo přinejmenším srovnatelné s) hráči, kteří nejsou hráči. Studie dříve ukázaly, že ve srovnání s hráči, kteří nejsou hráči, jsou lepší hráči: sledování objektů; sledování několika objektů současně; filtrování irelevantní informace; přepínání z úkolu na úkol; detekování změn vizuálních rozvržení; a 3D mentální rotace.

Nedávné studie provedené vědci na Brown University zjistili, že hraní her zlepšuje vizuální dovednosti, ale může také přispět ke schopnosti učení. Praxe s videohry byla spojena se zlepšeným vizuálním učením, ale také může hráčům umožnit vylepšit tyto atributy rychleji než průměrný člověk.

Alespoň jeden experiment zjistil, že hraní videoher může zlepšit schopnost mentální rotace hráčů, kteří nejsou hráči. Vylepšení související s hrami (obecně) jsou trvalá. Obvykle jsou spojovány s trvalými změnami v kognitivním zpracování.

5. Hraní zvyšuje rychlost práce!

Schopnost rychle zpracovat informace je v mnoha situacích kritická. Například motoristé mají mnoho informací (některé se neustále mění) a jsou žádáni, aby učinili rychlá a přesná rozhodnutí, která mohou mít dramatické důsledky. Při rozhodování se však rychlost obvykle obětuje kvůli přesnosti nebo naopak. Jednoduše řečeno, rychlá rozhodnutí často vedou k chybám.

Počítačové hry jsou proslulé tím, že vyžadují rychlé zpracování senzorických informací a rychlou akci. Nerozhodnost nebo zpoždění v reakci jsou často přísně penalizovány. Hráči jsou proto vysoce motivováni ke zkrácení reakčního času (RT).

Několik nezávislých studií ukázalo, že hráči mají lepší RT než ne-hráči. To je sotva překvapivé, ale možná to je, že tato rychlost zobecňuje různé úkoly (nejen konkrétní hru) a že zvýšená rychlost nevede ke snížení přesnosti. Hráči tedy v zásadě zpracovávají a reagují rychleji, ale při tom neztrácejí žádnou přesnost.

Několik z těchto studií naznačilo kauzalitu poukázáním na fakt, že RT lze trénovat hraním her! Pokud chcete zvýšit rychlost zpracování, hrajte počítačové hry.

6. Hráči mají lepší vzpomínky

Upozorněte všechny, kteří se obávají nástupu demence, (nebo demencí v současné době trpí), nebo si jen chce věci lépe zapamatovat. Tým neurobiologů z University of California zjistil, že hraní 3D počítačových her může zvýšit výkon paměti.

Vědci zkoumaili skupinu lidí, kteří hráli 2D hry půl hodiny denně po dobu 2 týdnů, a další skupinu, kteří hráli 3D hry půl hodiny denně po dobu 2 týdnů. Všichni byli podrobeni testu paměti před a po 2 týdnech. 2D skupina se vůbec nezlepšila, ale 3D skupina se zlepšila o 12% !. To se nemusí zdát jako celá řada, ale 12% je o množství, které výkon paměti klesá mezi 45 a 70 lety.

Předchozí studie ukázaly, že průzkum 3D prostředí podporuje růst neuronů a může vést ke zvýšení velikosti hippocampu.

To je skvělá zpráva pro hráče, kteří si nyní mohou zachovat svoji tvář, když popisují své relace Call of Duty jako „trénink mozku“.

7. Hraní počítačových her zlepšuje vaši schopnost multitaskingu

Pokud tento článek obsahuje pouze jednu konzistentní zprávu, je to, že hraní počítačových her má pro váš mozek výhody.

Zdá se, že rodiče jsou velmi zaměřeni proti dlouhodobému hraní her, ale existují podložené důkazy, že „akční videohry nejsou zdaleka bezduchá“, jak říká Daphne Bevelier (profesor mozku a kognitivních věd, který provedl více než 20 studií o hraní akčních videoher). .

Její studie naznačují, že hráči mají vylepšené dovednosti v pozornosti, poznání, vizi a multitaskingu.

U ne-hráčů se multitasking RT zvýšil o 30%, když přešli z jednoho úkolu na druhý. u hráčů tato schopnost RT rostla, ale to bylo jen asi 10%.

Studie, která se objevila v roce 2013 v přírodě, zjistila, že právě hraní základní 3D závodní hry po dobu celkem 12 hodin po dobu čtyř týdnů zlepšilo výkon multitaskingu až na 6 měsíců. Vylepšení byla zaznamenána u 20-70letých, ale překvapivě, vyškolení 60-ti a více let překonali 20 let, kteří hru nehráli. U starších subjektů se také zlepšily různé další kognitivní schopnosti (trvalá pozornost, pracovní paměť atd.).

Abychom shrnuli tento článek do jediné fráze: hrajte 3D videohry (s moderováním), zejména pokud máte více než 50 let