BLOG

Stručný přehled typů her

Co je to „online hra“? Je to videohra, kterou je třeba hrát zcela nebo částečně s pomocí internetu. Od PC po herní konzole až po mobilní telefony můžete hrát online hry na všech těchto platformách.

Existují různé typy online her. Zde je seznam několika druhů, s nimiž se určitě setkáte, pokud jste vášnivým hráčem.

První střílečka

Tyto hry jsou koncipovány jako multiplayerová střílečka typu one-on-one. Hra „Doom“ byla první, kdo popularizoval tento koncept zápasu smrti, a od té doby bylo spuštěno nespočetné množství her pro první střílečky. Některé z populárních her tohoto druhu jsou: Counter-Strike, Halo, Call of Duty-Advanced Warfare, Quake Live a Unreal Tournament. Pro tyto hry se pořádají soutěže. Odměny sahají od peněžních cen po upgradovaný hardware.

Masivně multiplayerová online hra (MMO)

Tyto hry jsou závislé pouze na internetu. S masivně multiplayerovou online hrou si můžete zahrát hru s více lidmi z celého světa. Hry pro více hráčů pokrývají také obrovskou rozmanitost. Některé z nich jsou MMORPG nebo masivně multiplayerová online hra na hraní rolí, MMORTS nebo masivně multiplayerová online real-time strategie atd. Bandar Bola, pokerová hra je MMOSG nebo masivně multiplayerová online sociální hra.

Herní konzole

Xbox a PlayStation jsou dvě nejoblíbenější konzole, které vyžadují zvláštní zmínky, když mluvíme o herních konzolách. Když byl Xbox poprvé spuštěn v roce 2002, mohli hráči připojit různé konzoly pomocí ethernetového kabelu nebo routeru. Xbox Live Network umožňuje hráči sdílet hru přes internet a totéž platí pro PlayStation, kteří mají také osobní síť. Další síť zvaná síť Nintendo vás plně podporuje při hraní her Nintendo online.